Batterier til elcykler

Når du køber en ny elcykel, følger der heldigvis et batteri med, men af forskellige årsager kan du få brug for et nyt batteri til din elcykel, og når du har det, kan du trygt handle hos batteri til elcykel.

Du kan få brug for et nyt batteri hvis

  • Du har købt en brugt cykel
  • Du har brugt din cykel meget
  • Du har behov for mere power
  • Når dit gamle batteri er blevet slidt.

Nyt batteri giver længere rækkevidde

Er rækkevidden på cyklens oprindelige batteri ikke stor nok til dit brug, eller ønsker du et ekstra batteri, så du kan skifte batteri undervejs på din lange cykeltur?

Rækkevidden på dit batteri afhænger naturligvis af batteriets kapacitet, men også vejr, terræn og gearskifte har indflydelse på batteriets rækkevidde.

Har du en Batavus elcykel, er det naturligt at lede efter et elcykel Batavus batteri, der helt sikkert matcher din cykel. Ligesom et batteri Bosch elcykel passer til Bosch cykler, og et batteri Gazelle elcykel vil passe til din Gazellecykel.

Opladning af batterier

Det tager gennemsnitligt 6 timer at oplade et batteri til din elcykel. Nogle modeller oplader dog på blot 4 timer, mens andre skal bruge hele 8 timer for at blive fuldt opladet. 

Har du lang vej til for eksempel arbejde, kan du have brug for at anskaffe en ekstra oplader til elcykel batteri, så du kan oplade din cykel både hjemme og ude.

Vær opmærksom på, at du køber en oplader, der passer til dit batteri, og tjek, at ladestikket passer til batteriet, samt at opladeren har samme spænding som dit batteri. Jo hurtige du ønsker at kunne oplade dit batteri, jo højere ampere skal opladeren have. Standard ampere er som regel 4A, mens hurtigopladere har 6A.

Batteriets energi opgives som Ah eller mAh. Jo højere Ah, jo længere tid kan batteriet bruges før næste opladning. Så føler du, at du hele tiden skal lade dit batteri op, kan det være, fordi det ikke er kraftigt nok, og det kan være grund nok til at anskaffe et ekstra batteri til elcyklen.