Jonas Vingegaard: Danmarks nye Tour de France-håb

Vingegaard tog Danmark med storm, da han på fornemmeste manér sikrede sig en andenplads til årets Tour De France.

Jonas Vingegaard imponerede alt og alle til årets Tour de France, hvor han ud af ingenting lige pludselig kæmpede med om den gule trøje. Tadej Pogacar fra UAE-Team Emirates skulle dog vise sig at blive en for stor mundfuld, og til sidst blev det også ham der løb med førstepladsen i verdens mest prestigefyldte cykelløb.

Flot Tour de France af danskeren
Jonas Vingegaard viste dog stor styrke løbet igennem, og endte også på en flot andenplads. Danskerne og især Vingegaard selv kan derfor være stolte over hans flotte præstation. Vi skal nemlig 25 år tilbage i tiden for at finde den sidste dansker på podiet i Tour de France. Dengang var navnet Bjarne Riis, og det fortæller lidt om hvor stor en præstation det egentlig var af Vingegaard.

Det gør det kun endnu mere imponerende, at det kun var hans anden grand tour. Han kørte også med i Vuelta a España i 2020, hvor han endte som nummer 46. Det var altså hans første Tour de France, og en andenplads må derfor siges at være mere end godkendt. Fortsætter den 24-årige cykelrytter de fine takter, går han uden tvivl en lys fremtid i møde.

Jonas Vingegaards fremtid
Efter Vingegaards fantastiske Tour de France er der mange der spår ham en stor fremtid i professionel cykling. Spørgsmålet er hvordan hans rolle bliver på Jumbo-Visma. Ser vi på det med danske briller kan man håbe, at han bliver manden der skal lede holdet til næste års Tour de France. Primoz Roglic står dog også med gode kort på hånden, når vi snakker omkring spil på sport. Sloveneren er nemlig blandt favoritterne til at vinde hele løbet til odds 3.75 her i august måned, mens danske Vingegaard følger trop med odds 5.50. Tadej Pogacar fra UAE-Team Emirates er dog stadig favoritten med odds 1.80, og uanset hvem af Roglic og Vingegaard der bliver frontfigur for Jumbo-Visma, må det forventes at de skal kæmpe med ham om den gule trøje.

Det taler dog til Vingegaards fordel at næste års Tour-start finder sted i København, og selv løbsdirektøren Christian Prudhomme tror på en dansker i den gule trøje. Det bliver et kæmpe øjeblik for Vingegaard og for dansk cykelsport generelt. Alle verdens cykelentusiaster kommer til at have øjnene rettet mod København og den danske cykelrytter, der hvis han får lov måske kan levere endnu en overraskelse.

Vi glæder os derfor allerede til næste år, hvor København langt om længe skal være vært til verdens største cykelløb. Det bliver kæmpestort for alle danskere, og ikke mindst Vingegaard, der må forventes at få ekstra medieopmærksomhed i månederne op til løbet. Indtil da må vi bare læne os tilbage, og se hvad der sker med den talentfulde dansker. Der kan hvert fald ikke være tvivl om at han får masser af opbakning til næste års Tour de France, og formår han at levere et godt resultat, kan Danmark have fundet sin nye Tour de France-stjerne.