2022 bliver et yderst spændende år for dansk cykling

Dansk cykelsport er i rivende udvikling i disse år, og flere unge talenter er igennem de seneste år dukket op på den allerstørste scene.

Det går godt for dansk cykling, som efterhånden er begyndt at pille frugterne efter mange års talentarbejde. Flere danskere kæmper nu med om guldet i de største cykelløb, og det lover godt for fremtiden i dansk cykelsport. Vi kigger her nærmere på tre ting, som vi vil følge med i til næste år.

Danskerne til Paris-Roubaix
Et af de første løb vi ser frem til i det nye år, bliver Paris-Roubaix, hvor både Mads Pedersen og Kasper Asgreen står med muligheder for at ende på podiet. Asgreen der i april vandt Flandern Rundt, er nok Danmarks bedste kort, men også den tidligere verdensmester Mads Pedersen står med gode muligheder.

Faktisk er Mads Pedersen i top-4, når vi kigger på favoritterne. Her giver danskeren nemlig i november odds 11.00 på at vinde, mens Kasper Asgreen står til odds 17.00. Nogle af de største konkurrenter bliver hollandske Mathieu van der Poel og belgiske Wout van Aert.

Kasper Asgreen udmærkede sig bl.a. også for nyligt, da han blev en af de 12 nominerede til at vinde prisen som årets cykelrytter.

Mere dansk succes til Tour de France

Derudover bliver det igen utroligt interessant at følge den danske komet, Jonas Vingegaard, der overraskede alt og alle til sidste års Tour de France. Der forventes igen i år store ting af nordjyden, som tilkæmpede sig en flot sølvmedalje ved dette års udgave.

Også veteranen Jakob Fuglsang er med, om end hans chancer for at vinde løbet er minimale, har han stadig store ambitioner for touren. Undersøger vi markedet for spil på sport, finder vi at han giver odds 301.00 på at vinde løbet. Større chancer ligger der hos Jonas Vingegaard, der forventes at kæmpe med om en podieplads. Han giver således odds 6.50 på at vinde Tour de France, mens Pogacar og Roglic fortsat regnes som værende favoritter.

Tour-start i København
2022 bliver også året, hvor Danmark bliver vært for de tre første etaper af Tour de France. Det bliver kæmpe stort, for Tour de France er en af verdens største sports- og mediebegivenheder. Det kommer til at give øget omtale om ikke bare dansk cykelsport, men Danmark generelt.

Den første etape bliver en enkeltstart i København, som tager deltagerne på en 13km lang rute gennem Københavns smukke gader. Her kommer rytterne gennem hjertet af København med start og mål på H.C. Andersens Boulevard. Ruten tager dem også forbi Parken, Den Lille Havfrue, igennem Amalienborg Slotsplads og forbi Nyhavn.

Den anden etape starter ved Roskilde Domkirke, og går gennem Lejre og Sagnlandet, inden ruten forlader hovedstadsområdet og sætter kurs vestpå. Her kommer Tour de France på en smuk tur henover Storebæltsbroen, inden etapen ender i fynske Nyborg. I alt skal der denne dag køres 199 kilometer.

Den tredje etape bliver 182 kilometer lang, og strækker sig fra Vejle til Sønderborg, hvilket bliver slutningen på det danske værtskab. Herfra bliver løbet igen kørt i Frankrig, hvor den fjerde etape starter i den historiske by, Dunkerque, i det nordlige Frankrig.

Det ligner på forhånd at det bliver et meget spændende år for dansk cykelsport, der rent sportsligt er med helt fremme i flere af de største løb. At det største af løbene, Tour de France, så også starter i Danmark er bare kronen på værket. 2022 tegner altså til at blive et godt år for dansk cykelsport.