Pogarcars 75 dage i hvidt

Slovenske Tadej Pogačar er uden tvivl en af største cykeltalenter verden har set. Som blot 21-årig vandt han i 2000 Tour de France inkl. tre etaper. På fjerde etape kom sloveneren for første gang i den hvide ungdomstrøje, kørte i første omgang  tre dage i den inden han måtte overlade den til colombianske Egan Bernal, Tour-vinder fra 2018.

Efter 13. etape var Pogačar igen i hvidt, og derfra slap han ikke føringen i konkurrencen igen. Altså før han blev for gammel. I 2021 til 2023 første han konkurrence fra start til mål. Andre ryttere, heriblandt Jonas Vingegaard i 2021, kørte i trøjen, når Pogačar var i gult, men sloveneren slap aldrig føringen i konkurrencen

I alt nåede Pogačar at køre 75 dage i Tour’en hvide ungdomstrøje. Det er en helt suveræn rekord. Rytteren med næstflest dage i front af ungdomskonkurrencen er tyske Jan Ullrich, der i 1990’erne kørte 55 dage i hvidt.

Husk at du kan købe bogen De Danske Tour de France-Helte og mange andre cykelbøger via Sportsbog.dk.