Utrolig historie: Roglič kom fra skihop til cykelløb

Slovenske Primož Roglič er blandt sin generations største cykelryttere. Men han startede sent med at cykle

Roglič dyrkede oprindeligt skihop, og det gjorde han på ret højt niveau. Han blev junior verdensmester i 2007 og hans personlige hop-rekord lyder på 185 meter. I 2007 styrtede han ret slemt under et hop. Her fik han en skade, der plagede ham resten af hans skihop-karriere. I 2012, som 23-årig, stoppede han med skihop, og begyndte at cykle. Og det havde han talent for. Og ambitioner med. For han ville være professionel. Han kom ind på det lokale Adria Mobil team, og begyndte at opnå resultater.

I 2015 vandt Roglič Slovenien Rundt og blandt andet det skabte opmærksomhed på folk omkrig det daværende LottoNL-Jumbo team. I efterårer stod det hollandske team pludselig og skulle bruge en rytter. De hentede ham fra ferie i Grækenland, til test i Holland og skrev med det sammen kontrakt med ham. Det fortrød de aldrig.