Find det bedste batteri til din cykel!

Er du én af de trofaste cykelryttere, der dag ud og dag ind tager jernhesten på arbejde? Så har du nok for længst skiftet trædecyklen ud med en mere moderne elcykel – i hvert fald hvis du møder bakker på din vej.

Så hvordan sikrer du dig at du får et elcykel batteri i en god kvalitet? Det kan vi heldigvis forklare dig mere om her.

Find den rigtige opladningsmulighed

Det vigtigste ved et nyt batteri, er at få styr på at minimere slitagen. Slitagen opstår ved opladning, og derfor kan det være en god idé at se på batterier med en mere skånsom opladning. Det kan betyde at det tager længere tid at lade batteriet op, men betyder omvendt at batteriet holder længere.

Problemet med elcykler er at dit cykelbatteri kan blive slidt over tid. De mange opladninger tærer helt naturligt på batteriet, og det kan være nødvendigt at udskifte det efter en periode, og derfor kan det være en god idé at bruge en ekstra skilling på at få noget i en ordentlig kvalitet til at starte med.

Smuttur eller roadtrip?

Der er nok ingen der er i tvivl om at en lastbil kører længere på literen end en Ferrari. Men hvad er DIT behov? Har du brug for at køre langt på din elcykel, så kan du vælge et batteri der frigiver strømmen hurtigere – men hvis du kører længere ture, eller ikke ønsker at lade op så ofte – så bør du se på mere økonomiske batterier.

Du vil ofte opleve at der er forskel på batteriets udledning, hvilket kan have stor påvirkning på hvor hurtigt det bliver fladt – og dermed hvornår det skal lades. Hvis du er i tvivl, så prøv eventuelt at notere hvor ofte du lader din cykel op, da det kan være med til at give dig et overblik over hvor meget du rent faktisk bruger batteriet.