Tour de France 1928. Udgik og vandt en etape

Tour de France 1928 var den 22. udgave af det smukke løb. Der blev kørt over 22 etaper fra den 17. juni til 15. juli. 162 ryttere deltog, hvilket var rekord på dette tidspunkt.

Luxemburgske Nicolas Frantz vandt for andet år i træk. Det gjorde han ved at have førertrøjen fra start til mål. Dette på trods af at han på tredjesidste etape måtte køre 100 km på en damecykel efter at havde ødelagt sin egen cykel. Alcyon-Dunlob teamet besatte de podie pladser, og det gjorde de via en overbevisende indsats på de etaper, hvor rytterne startede som teams og dermed kunne pace hinanden. Franske André Leducq blev nr. to og belgiske Maurice De Waele nr. tre.

For at hjælpe de svagere hold havde arrangørerne ellers indført muligheden for at erstatte ryttere ved starten af tolvte etape.

Francis Bouillet var udgået på niende etape, men blev sat ind igen på tolvte etape. På 21. etape var han i udbrud og vandt etapen foran Antonin Magne. Det vidste arrangørerne ikke rigtigt hvordan de skulle håndtere. Det endte med at Magne blev udråbt som vinder, mens Bouillet blot blev nævnte som rytteren, der havde fået den bedste tid!