Fakta om Kraftwerks Tour de France sang

Kraftwerk er blandt de mest indflydelsesrige bands i verdenshistorien. De er blevet samplet og mixed af utallige andre kunstnere, og så har de sat standarden for elektronisk musik, der for alvor tog fart i 1980’erne. KraftWerk, der blev dannet i Düsseldorf i 1970, var de første elektroniske musikstjerner.

I august 1983 udgav Kraftwerk nummeret Tour de France.

Et nummer, der er skrevet af Ralf Hütter, et af de oprindelige medlemmer af Kraftwerk samt franske Maxime Schmitt, der på det tidspunkt arbejdede for det pladeselskab, som Kraftwerk var tilknyttet. Schmitt havde enorm passion for cykelsporten, og udgav siden en bog om Jacques Anquetil. Alså rytteren, der blev det første til at vinde Tour de France fem gange og nærmest er at betegne som et fransk nationalsymbol.

Nummeret blev udgivet både i tysk og fransk version. I teksten, altså den franske, kan høres fede cykeludtryk som, ‘Crevaison sur les pavés’, ‘Le peloton est regroupe’ samt Galibier et Tourmalet, ‘La Flamme Roughe’ og ‘le maillot jaune’.

Kraftwerks Tour de France er specielt kendt for mekaniske lyde og cykellyde, der giver nummereret sit helt specielle autentiske udtryk.

Nummeret blev ikke et monsterhit, da det blev udgivet, men toppede som nr. 22 på den britiske hitliste

I 2003, hvor Tour de France havde 100 års fødselsdag udkom en ny version, som en maxisingel med flere udgaver. Mange har forsøgt sig med coverversioner af Kraftwerks Tour de France. Blandt andre Jesper Skibby, og så har Drengene fra Angora benytte nummereret i deres Team Easy On.

I øvrigt er designet af coveret til singlen er inspireret af en frimærke fra Ungarn, udgivet i 1953!

Husk at købe bøger om blandt andet Tour de France hos Sportsbog.dk.